Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

17-18 mai: Vizită pastorală în Parohia Bârgăuani

În zilele de 17-18 mai s-a desfășurat vizita canonică în Parohia Bârgăuani. Având hramul Sfânta Maria Magdalena, parohia are 325 de familii cu 915 credincioși. Episcopul a fost întâmpinat sâmbătă după-amiază de credincioșii parohiei în frunte cu părintele paroh Mihai Iștoc la biserică. După ce s-a făcut rugăciunea pentru Sinodul diecezan, Preasfințitul i-a chemat pe toți să participe la celebrările liturgice pentru a-i cunoaște mai îndeaproape.

Seara, înconjurat de mulți copii, tineri și credincioși, episcopul, după ce a împărțit tuturor celor prezenți câte un rozariu, a condus rugăciunea Rozariului, îndemnându-i la sfârșit să alerge cu toții la mijlocirea de mamă a reginei cerului.

În timpul Liturghiei celebrată de părintele paroh, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se împace cu Dumnezeu prin sacramentul Pocăinței.

Alte momente importante ale vizitei au fost: întâlnirea cu membrii comisiei sinodale locale, întâlnirea copiilor și a tinerilor, o vizită în cimitirul parohiei.

La sfânta Liturghie pontificală, episcopul i-a îndemnat pe toți să fie mereu "mlădițe vii legate de vița care este Cristos... Aceasta este condiția esențială pentru a aduce roade... Această legătură cu Cristos va face să crească mereu în lume spiritul creștin al dreptății, al iubirii și al păcii".

Tot duminică, după sfânta Liturghie de seară, celebrată de Mons. Alois Fechet, a avut loc adorația și binecuvântarea euharistică prezidată de Preasfințitul Petru Gherghel; la sfârșit, episcopul i-a îndemnat pe toți să fie creștini buni și să ducă mai departe moștenirea primită de la înaintași.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat