Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

11 mai: Hram la Valea Mică

Pe o căldură toridă, astăzi, 11 mai, am fost prezenți 7 preoți, alături de pr. paroh Mihai Cucuteanu, în micuța comunitate din Valea Mică (filială la Parohia Gheorghe Doja), pentru ca, împreună cu această comunitate și cu cei veniți din comunitățile din jur, să celebrăm hramul acestei biserici, Fericitul Ieremia.

O dată cu beatificarea sa, fericitul Ieremia a fost oferit ca model de viață creștină nu numai nouă celor din Moldova, ci omenirii întregi, Bisericii întregi.

"Adresându-mă vouă, românilor, în limba voastră, mă bucur că ați cerut să fie așezată pe candelabru această făclie aprinsă. Voi ați descoperit mesajul lui și v-ați unit în jurul persoanei lui care sintetizează și exprimă tradiția voastră creștină și aspirațiile voastre. În istoria voastră de două milenii atât de bogată, cu atâtea valori de credință, Ieremia este primul român care a fost oficial ridicat la gloria altarelor" (Ioan Paul al II-lea, 30 octombrie 1983).

"În viața fericitului Ieremia, ceea ce ne uimește cel mai mult, spunea pr. Mihai Percă la predică, este că el a dorit să-l slujească pe Dumnezeu, pentru că astfel, așa cum îl învățase mama lui, Margareta, va găsi fericirea și va ajunge în cer la Isus, acolo unde este și Maria, dacă va iubi. În Ieremia a circulat același sânge care circulă și în noi. Dacă Ieremia a ajuns să fie ridicat de Biserică la cinstea altarelor, este un semn că și noi putem și trebuie să ne străduim să fim sfinți. Pentru aceasta trebuie să facem un singur lucru: să împlinim porunca iubirii... Dumnezeu nu ne cere să facem calcule în privința semenilor noștri. Nu ne cere să căutăm cine știe ce interese personale. Ne cere pur și simplu să recunoaștem în aproapele nostru pe Dumnezeu și în al doilea rând să iubim, așa cum a făcut Ieremia".

Pr. Gabriel Bucur


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat