Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

10-11 mai: Vizită canonică în Parohia Bălușești

În zilele de 10 și 11 mai, a avut loc vizita canonică în Parohia Bălușești Nașterea Sfintei Fecioare Maria, situată la circa 20 km de municipiul Roman; are 487 de familii cu 1.708 credincioși.

Sâmbătă, Preasfințitul Petru Gherghel a fost întâmpinat în fața bisericii de numeroși credincioși în frunte cu părintele paroh Ioan Bejan. Credincioșii au fost invitați să participe la toate momentele vizitei canonice pentru a-și reînnoi adeziunea lor la Cristos și la Biserica sa. După amiază, episcopul s-a întâlnit cu comisia sinodală locală. După ce le-a mulțumit membrilor comisiei pentru disponibilitatea lor de a colabora mai îndeaproape la desfășurarea Sinodului diecezan, episcopul a răspuns la întrebările și problemele ridicate de membrii comisiei.

Imediat după aceasta, Preasfințitul i-a întâlnit pe copiii care se pregătesc pentru prima sfântă Împărtășanie. El i-a încurajat și i-a îndemnat să fie mereu "primăvara Bisericii", "florile Bisericii". Înainte de sfânta Liturghie, a fost recitat Rozariul prezidat de Preasfințitul. Toți cei care au participat la această rugăciune au primit câte un rozariu și au fost îndemnați să se roage lui Dumnezeu împreună cu Fecioara Maria pentru binele Bisericii, al lumii și al tuturor oamenilor. În timpul sfintei Liturghii celebrate de părintele paroh, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se împace cu Dumnezeu prin sacramentul Pocăinței.

Duminică a avut loc celebrarea sfintei Liturghii în filiala Recea. Este o comunitate mică (28 de familii), dar inimoasă. În bisericuța din Recea (cu hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul) se celebrează în fiecare duminică Liturghia. Episcopul i-a îndemnat pe credincioși să rămână mereu atașați de Cristos, păstorul cel bun, și de Biserică, pentru a putea învinge toate greutățile vieții. La amiază a avut loc sfânta Liturghie solemnă în Parohia Bălușești. S-a celebrat afară, la o grotă construită recent lângă biserica parohială. Episcopul i-a îndemnat pe toți credincioșii prezenți să asculte mereu de glasul lui Cristos, bunul păstor; de asemenea, i-a chemat pe toți să se roage împreună cu toată Biserica pentru cât mai multe vocații la viața preoțească și la viața consacrată. După Liturghie, copiii, călăuziți de profesorii lor, au prezentat la școala din sat un program artistic de cântece și poezii.

Vizita canonică s-a încheiat cu adorația și binecuvântarea euharistică prezidată de Preasfințitul.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat