Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

3 mai: Reînnoire de voturi la Barați

Sâmbătă, 3 mai, a avut loc în biserica "Coborârea Duhului Sfânt" din Barați reînnoirea de voturi a 16 surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Surorile au fost conduse în procesiune de la parohie până în biserică. Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. Oaspete de seamă a fost card. Fiorenzo Angelini. La Liturghie au fost 15 preoți. La sărbătoare au participat rude ale surorilor sărbătorite, surori din același institut și din alte congregații, precum și un mare număr de credincioși din localitate. Înainte de acest pas, surorile au făcut șapte zile de exerciții spirituale în casa institutului din Slănic Moldova cu pr. Eduard Coșa, asistent spiritual la seminarul mic din Bacău.

Lecturile sfinte au fost citite de surorile profese. A urmat apoi predica făcută de card. Angelini în care le-a încurajat și îndemnat pe surori să nu-și trădeze jurământul să fie statornice în vocație și în urmarea chemării, iar din viața lor să nu lipsească iubirea, rugăciunea, meditația, dăruirea și jertfa. Apoi s-a adresat tinerelor prezente pentru a lua exemplu de la surorile sărbătorite, iar credincioșilor le-a amintit că luna mai este luna Mariei și a Rozariului și a îndemnat pe fiecare să înalțe o rugăciune pentru toate surorile.

După predică s-a desfășurat reînnoirea voturilor pentru un an a 12 surori: Cristina și Maricica Antal, Olguța Bartic, Monica Fabian, Irina Farțade, Ana Frona, Alina Ignat, Maria Laslău, Emilia și Irina Lazăr, Veronica Olaru și Cecilia Pușcașu, iar pentru trei ani a patru surori: Rodica Balan, Lidia Gherguț, Florența Jitaru și Mihaela Păduraru.

Rugăciunea credincioșilor și oferirea darurilor au fost făcute tot de surori.

La sfârșitul sfintei Liturghii, card. Angelini a oferit superioarei generale, sr. Valeria Doboș, câte un rozariu pentru surorile sărbătorite, pentru a le înmâna ca dar din partea sa.

PS Aurel Percă a mulțumit card. Angelini pentru rozarii și pentru participare și a îndemnat pe toți credincioșii să recite Rozariul în cea mai frumoasă lună din an.

Sr. Lenuța Băcăoanu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat