Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina crestinului - mai 20032 mai: A apărut "Lumina creștinului" pe luna mai

A apărut numărul 5 (161) al revistei "Lumina creștinului" care concentrează în paginile sale pe lângă cele mai importante evenimente petrecute în dieceza noastră în ultima lună și subiecte de interes catolic general.

Dieceza noastră este în sărbătoare, deoarece păstorul ei, PS Petru Gherghel, împlinește 25 de ani de când se află la cârmă. Numit ordinarius la 21 februarie 1978, a condus dieceza până la data de 14 martie 1990 ca administrator diecezan, urmând ca la această ultimă dată să fie numit episcop de Iași. Consacrarea a avut loc la data de 1 mai 1990 prin impunerea mâinilor de către cardinalul Angelo Sodano. După 13 ani același cardinal a trimis o telegramă de felicitare prin care exprimă gândul de prețuire al Sfântului Părinte care este alături de episcopul de Iași în acest moment aniversar. Detalii se găsesc în paginile 3-4.

Un eveniment important în viața Bisericii universale este semnarea la 17 aprilie a celei de-a XIV-a scrisori enciclice a papei Ioan Paul al II-lea, având titlul "Ecclesia de Eucharistia". Amănunte se află la pagina 5.

Vineri 4 aprilie, la ora 17, a avut loc în sala "Marconi" din cadrul sediului Radio Vatican, prezentarea volumului "Catolicii din Moldova. Universul culturii populare". Este vorba despre studiul realizat de prof. Ioan H. Ciubotaru. Pagina 7 găzduiește relatarea acestui eveniment.

Sub titlul: "Să cunoaștem Conciliul Vatican II" revista vrea să scoată în evidență, la pagina 9, aspecte interesante legate de istoricul eveniment. Acest an se împlinesc 4 decenii de la promulgarea primului document conciliar: constituția liturgică Sacrosantum concilium.

Din șirul de monografii al parohiilor romano-catolice din Dieceza de Iași, numărul actual al revistei propune, la pagina 11, parohia Tuta.

În ziua de 31 martie, la sediul Episcopiei Romano-Catolice de Iași a avut loc sesiunea de primăvară a consiliului prezbiteral. Mai multe amănunte se află la pagina 13.

Duminică, 13 aprilie, Duminica Floriilor, s-a celebrat în Bisericile locale Ziua Tineretului. Tinerii s-au întâlnit sub semnul gândurilor Sfântului Părinte adunate în mesajul pentru tineri: "Iată mama ta" (In 19,27). În diverse parohii au avut loc întâlniri, cateheze și rugăciuni speciale. Impresii despre acest eveniment se află la pagina 18.

În paginile revistei mai sunt prezente cunoscutele rubrici: știri, poșta redacției și noutățile editoriale.

O parte din articolele din revistă le găsiți și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Vă dorim lectură plăcută!

Cristinel Farcaș și Romeo Neculai


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat