Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

11-13 aprilie: Exerciții spirituale pentru studenți

Capelania Universitară "Sfântul Toma de Aquino" a organizat în perioada 11-13 aprilie un curs de exerciții spirituale pentru studenți cu tema: "Dacă bobul de grâu, care cade în pământ, nu moare, rămâne singur; însă dacă moare, aduce rod mult" (Ioan 12,24).

Întâlnirea a avut loc la casa călugărilor iezuiți de pe Copou, loc retras și liniștit, unde cei 47 de tineri participanți au putut medita îndeaproape istoria bobului de grâu, care, jertfindu-se, a adus roade multe. Meditațiile și aplicațiile practice ținute de părintele Mihai Roca, paroh de Săveni, i-au ajutat pe tineri să înțeleagă mai bine logica iubirii lui Cristos, bobul de grâu mort pentru mântuirea tuturor oamenilor. Studenții au fost invitați să învingă frica și să ceară de la Dumnezeu curajul de a-și înfige rădăcinile cât mai adânc în iubirea divină pentru a putea deveni persoane stabile în credință.

În cadrul sfintei Liturghii de vineri, părintele Fabian Doboș, vicar la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Iași, le-a vorbit studenților despre sfințenie, unicul scop al exercițiilor spirituale, și despre mijloacele prin care se poate ajunge la acest scop.

Momentul cel mai înălțător al exercițiilor spirituale a fost sfânta Liturghie celebrată sâmbătă seara de episcopul de Iași, Petru Gherghel, care i-a invitat pe tineri să o ia ca model de viață creștină pe sfânta Fecioară Maria, maica lui Cristos și a Bisericii.

Liturghia de încheiere a fost celebrată în dimineața zilei de 13 aprilie de către părintele capelan universitar Lucian Farcaș, care i-a încurajat pe participanți să accepte provocarea lansată de Evanghelia din duminica Floriilor: să mori împreună cu Cristos pentru ca apoi să învii cu el.

Exercițiile spirituale s-au încheiat cu un moment de împărtășire a experienței de rugăciune pe care fiecare a trăit-o în cele trei zile. Participanții s-au întors acasă întăriți în credință și plini de dorința sfântă de a fi adevărați martori ai bobului de grâu care prin moarta sa a dobândit mântuirea omenirii.

Pr. Fabian Doboș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat