Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina_crestinului2 aprilie: "Lumina creștinului" pe luna aprilie

Luna aprilie este privilegiată prin sărbătorile religioase care au loc: Duminica Floriilor, săptămâna patimilor Domnului, tridum-ul pascal care culminează cu duminica Învierii. Creștinul se bucură împreună cu întreaga Biserică exclamând "Cristos a înviat" și cântând aleluia. Numărul 4 (160), din revista "Lumina creștinului", pe lângă bucuria prilejuită de sărbătorile pascale, adăpostește în paginile sale și alte subiecte de interes actual.

În primele pagini se regăsește scrisoarea pastorală de Paști a PS Petru Gherghel: "Darul păcii". Preocupat de evenimentele care perturbă pacea, Preasfințitul scoate în evidență necesitatea rugăciunii pentru iertare și pentru pace, folosindu-se de cuvintele pe care Mântuitorul le-a rostit după înviere: "Pace vouă" (In 20,19).

Încheiată de curând vizita "ad limina" a episcopilor români, revista redă pe scurt punctele cele mai importante ale acestei vizite.

Unul dintre evenimentele deosebite care au avut loc în Dieceza de Iași a fost lansarea "Noului Testament", în ziua de 20 martie în catedrala din Iași. Sunt prezentate câteva aspecte legate de editarea, importanța și conținutul acestei lucrări.

Evenimentele din Irak lasă o amprentă remarcabilă în istoria contemporană. Preocupările Bisericii în acest sens sunt prezentate în articolul: "Tristețe și rugăciune" în care cardinalul Pio Laghi vorbește despre poziția Vaticanului referitor la acest conflict armat.

La 23 martie, Sfântul Părinte a beatificat cinci slujitori ai lui Dumnezeu ale căror biografii succinte se regăsesc la pagina 12.

"Rolul comisiilor sinodale parohiale" este titlul articolului care evidențiază aspectele imediate ale Sinodului diecezan care se desfășoară în dieceză.

În paginile dedicate tinerilor se regăsesc gânduri care predispun la sărbătorile care urmează. Sunt, de asemenea, prezente și informații referitoare la întâlnirea națională a Tinerilor Catolici de la Oradea din perioada 6-10 august.

În ziua de 25 martie, cu ocazia solemnității "Buna Vestire", cinci novice ale Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au făcut voturile simple pe un an. La pagina opt sunt relatate aspecte de la acest eveniment care s-a desfășurat în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași.

Nu lipsesc rubricile pe care cititorul le regăsește mereu în paginile revistei cum ar fi: poșta redacției, știrile și noutățile editoriale.

O parte din articolele din revistă le găsiți și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca". Vă dorim lectură plăcută!

Colectivul de redacție vă urează
sărbători ale Paștelui binecuvântate
și
"Cristos a înviat"!


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat