Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

25 martie: Cinci noi membre ale Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"

Sărbătoare în cadrul Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". Comunitatea și-a mărit numărul cu încă cinci persoane. Marți, 25 martie, în solemnitatea Buna-Vestire, la ora 10.30, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, un grup de cinci novice din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au făcut voturile de curăție, ascultare și sărăcie pe un an.

Cele cinci novice sunt:

  • Sr. Maricica Lupaș (13.12.1978) din Parohia Ciugheș (Bacău)

  • Sr. Maria Paliștan (2.08.1979) din Parohia Ciugheș (Bacău)

  • Sr. Cristina Roca (8.12.1980) din Parohia Valea-Seacă (Bacău)

  • Sr. Ana Simon (31.08.1980) din Parohia Șcheia (Iași)

  • Sr. Maria Simon (31.08.1980) din Parohia Șcheia (Iași)

La sfânta Liturghie au participat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, Mons. Alois Fechet, peste 20 de preoți precum și numeroși credincioși, părinți și rude ale surorilor.

Într-un cadru solemn surorile au exprimat voturile în fața PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă și a superioarei generale a Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", sr. Valeria Doboș.

Eu, N. N, spre slava lui Dumnezeu, cu voința fermă de a mă consacra lui și de a-l urma mai de aproape pe Cristos în toată viața mea, în fața Bisericii, în fața Excelenței voastre și în mâinile surorii superioare generale, fac pentru un an voturi simple de curăție ascultare și sărăcie, după Constituțiile Slujitoarelor lui Cristos, Marele Preot.
Mă angajez în comuniune cu surorile mele să fiu credincioasă chemării mele, dăruindu-mă slujirii generoase al lui Dumnezeu și a Bisericii lui Cristos.
Mă încredințez ocrotirii preasfintei Fecioare Maria, slujitoarea lui Cristos și regina apostolilor și rugăciunii tuturor surorilor care sunt aici de față.
Așa să mă ajute Dumnezeu și această sfântă cruce!

În cadrul predicii, PS Aurel Percă a subliniat importanța solemnității de astăzi în viața consacrată făcând o paralelă între disponibilitatea Mariei față de voința lui Dumnezeu și răspunsul credinței dat lui Dumnezeu de fiecare consacrat în parte.

În cuvântul de mulțumire al PS Petru Gherghel de la sfârșitul sfintei Liturghii a fost anunțată scrisoarea pastorală adresată surorilor din acest institut.

Sărbătoarea Buna-Vestire este sărbătoarea Mariei când și-a exprimat "da"-ul său, dar este și sărbătoarea voastră, când ați hotărât să vă exprimați și voi "da"-ul vostru, voi, cele care ați făcut-o mai înainte, și mai ales voi, care ați făcut-o astăzi. Ne bucurăm cu toții de acest "da" al Mariei, cât și de acest "da" al vostru, vă felicităm și-l preamărim pe Dumnezeu Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt pentru acest mister al iubirii și al slujirii prezent în lume începând de la Buna-Vestire și până astăzi.
Voi însă aveți un motiv serios să-l preamăriți pe Dumnezeu, să-i mulțumiți și să continuați acest lucru toată viața, așa cum a făcut-o și o face Maria.
(Introducere din scrisoarea pastorală)

Cristinel Farcaș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat