Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

23 martie: Invitație la proiectul "Ia o decizie în cunoștință de cauză!"

Asociația Creștin - Umanitară "Slujirea Vieții" din Iași activă în domeniul "pro vita" prin activități de consiliere, programe educaționale, informaționale și de formare, va aplica - începând cu data de 1 aprilie - un nou proiect intitulat "Ia o decizie în cunoștință de cauză!" Proiectul face parte din cadrul Programelor "Pro Life", iar evenimentele ce se vor desfășura vor fi de tipul: conferințe, seminarii, mese rotunde și sesiuni de lucru.

Scopul principal al proiectului este de a sensibiliza opinia publică cu privire la valoarea vieții umane. Se dorește prin acest mijloc să se promoveze ideea de voluntariat în rândul laicilor ca posibilă soluție la problemele cu care se confruntă societatea noastră. Un alt obiectiv al proiectului este dezvoltarea unei echipe pluridisciplinare de profesioniști care, ulterior, să se implice în campanii de informare ale adolescenților liceeni.

Primele două seminarii vor avea loc la Iași, la Casa "Xaverianum" a Societății lui Isus, după cum urmează:

  • joi, 3 aprilie, între orele 15.30 și 17.30 programul documentar "Avorturi. Întrebări și răspunsuri". Materialul video este produs de Hayes Publishing și este alcătuit din 11 filme scurte pe diverse teme: Dezvoltarea fătului; Este corect să alegi; Avorturile ilegale; Ajutor pentru femei; Handicap al fătului; Sarcina nedorită; Abuzul asupra copilului; Violul; Populația de vârsta a treia; Eutanasia; Avortul;

  • joi, 10 aprilie, între orele 15.30 și 17.30 acțiunea "Sex. Minciuni și adevăr", un program video despre realitățile crude ale sexualității în anii 2000. Tinerii ajung față în față cu realitățile sarcinii nedorite, bolilor cu transmitere sexuală și SIDA. În acest program ei întâlnesc tineri asemenea lor care au riscat totul pentru o plăcere de moment și care au pierdut totul din această pricină.

Sunt așteptate sugestii privind abordarea unor teme care prezintă interes, precum și "oferte" de colaborare.

Deoarece sunt evenimente cu acces gratuit, dar cu circuit închis, în cazul în care cineva dorește să fie alături de organizatori, este rugat să confirme participarea la tel. 0232156793, sau 0744253994, la persoana de contact Daniela Cadar, sau la adresa de e-mail: danielacadar@go.ro.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat