Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

3 martie: Situl Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași (www.itrciasi.cnet.ro)

După "renovarea" suferită în ultimele luni se poate vorbi acum de un total alt sit. El poate fi vizitat la vechea adresă www.itrc.tuiasi.ro dar și la una nouă www. itrciasi. cnet. ro. În ziua de 3 februarie www.catholica.ro a prezentat situl Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași ca situl săptămânii.

Situl stă bine la toate capitolele: conținut, design, viteză, ușurință în navigare. Folosește și flash, dar astăzi majoritatea programelor pentru navigat pe Internet suportă așa ceva. Meniul este structurat astfel: Despre noi; Discipline; Publicații; Librărie; Secretariat; Resurse. Prima secțiune, "Despre noi", abundă în imagini. Astfel, după detaliatul istoric al institutului puteți vedea în imagini galeria episcopilor Diecezei de Iași și galeria rectorilor (imagini în creion), precum și conducerea și profesorii institutului (fotografii). Desigur nu au fost uitați studenții, atât cei care au terminat cât și cei care studiază fiind prezentați nominal, pe ani. La finalul secțiunii "Despre noi" se află o rubrică dedicată evenimentelor mai importante din viața seminarului, prezentate în articole și fotografii.

Secțiunea "Discipline" oferă, desigur, lista disciplinelor studiate aici, împărțite astfel: anul propedeutic, ciclul filozofic, ciclul teologic. În paginile secțiunii "Publicații" veți regăsi pentru moment sumarele numerelor din 1998 până în 2001 ale revistei "Dialog teologic". Desigur, situl nu putea să nu includă și bine cunoscuta Editură "Sapientia", a institutului: la secțiunea "Librărie" vizitatorii pot citi prezentarea editurii și librăriei și pot afla despre aparițiile editoriale.

Secțiunea "Secretariat" oferă numeroase informații tehnice despre institut: statut, finalitate, organizare, admitere, anunțuri, informații de contact. Ultima secțiune, intitulată "Resurse", prezintă o selecție a celor mai importante situri din perspectiva institutului, precum și câteva materiale de istorie și privind magisteriul Bisericii. Situl va continua să fie dezvoltat, la resurse, de exemplu, dorindu-se lansarea unor subsecțiuni dedicate Bibliei, teologiei, liturgiei, catehezei și predicilor. Probabil, într-un viitor apropiat, cei care lucrează la acest sit se vor orienta și spre introducerea diacriticelor.

(După Catholica.ro)


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat