Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lumina_creștinului_03-20031 martie: "Lumina creștinului" pe luna martie

Având ca temă centrală timpul Postului Mare, revista "Lumina creștinului" din această lună se oprește, în mod special, asupra felului în care papa Ioan Paul al II-lea învață cum trebuie să fie trăit postul. Alte două momente importante, aniversarea a 25 de ani de când PS Petru Gherghel păstorește Dieceza de Iași și ziua mamei, sunt prezentate succint în acest număr al revistei.

Imaginea lui Cristos și gândul Sfântului Părinte "Doresc din inimă ca acest Post Mare să fie pentru credincioși o perioadă propice pentru a răspândi și a mărturisi evanghelia iubirii în orice loc", de pe copertă, ne introduc deja în atmosfera postului. Această temă este aprofundată de articolul "Postul Mare, timp de iubire față de aproapele", articol ce reprezintă un rezumat al mesajului Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea pentru Postul Mare din 2003, prezentat ca un timp "forte" de iubire și de solidaritate.

În cadrul articolului "La 25 de ani de păstorire" este amintit faptul că anul acesta se împlinesc 25 de ani de când milostivul Dumnezeu și-a îndreptat atenția către PS Petru Gherghel și, prin hotărârea Sfântului Părinte papa Paul al VI-lea, a fost numit "ordinarius ad nutum Sancte Sedis cum numere administratoris apostolicis", începând cu data de 21 februarie 1978.

Despre ziua mamei este tratat în articolul "Știu că mama m-a iertat". Mama este văzută ca ființa cea mai dragă de pe pământ, cea care ne-a dat șansa să intrăm în această lume, care este alături de fiii ei în momentele vieții și de aceea merită să primească respectul și iubirea copiilor.

Redăm în continuare și alte titluri ce apar în acest număr: "Pentru a evita războiul", "Atenție la martorii lui Iehova", "Împăcați-vă cu Dumnezeu!", "Fenomenul New Age", "Primele luni de viață". Sunt prezente în continuare rubricile "Știri externe și interne", precum și "Poșta redacției".

O parte din articolele din revistă se găsesc și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Vă dorim lectură plăcută!

Romeo Neculai


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat