Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

14-16 februarie: Întrunire Scout la Luncani

"Contribuția adulților la viața de credință" a fost tema principală de discuții a unei întâlniri organizate de Asociația Scout în perioada 14-16 februarie la Mănăstirea "Sfânta Fecioară de pe Muntele Carmel" din Luncani, jud. Bacău.

Având participanți adulți din diferite parohii ale diecezei, s-a încercat a se găsi răspunsuri la diferitele probleme care apar în viața de zi cu zi a familiei creștine. Temele de discuții care au fost atinse s-au bazat pe relația părinte-copil, relația familie-Biserică și diferențierea dintre căsătorie și concubinaj.

La finalul acestei întâlniri, din care nu a lipsit jocul, metodă de educație a Scoutului, ca modalitate de deschidere și de destindere a participanților, s-a ajuns la concluzia că problemele ce apar au drept cauze lipsa rugăciunii, a sacrificiului și a iertării în cadrul familiei, lipsa de comunicare, de respect, încredere și prietenie între soți și reducerea importanței valorilor creștine în trăirea vieții de familie. S-a subliniat, de asemenea, faptul că în alcătuirea unei familii este nevoie de seriozitate și maturitate a celor doi soți, iar pentru ca aceasta să dăinuie în timp ca o adevărată familie creștină, este necesară și o puternică solidaritate între membrii ei, în fața diferitelor obstacole ce apar pe parcursul vieții familiei, piedici fără de care o viață nu ar fi cu adevărat fericită.

Pornind de la problema implicării adulților în viața Bisericii, s-a constatat că aceștia au un rol important în consolidarea și perpetuarea valorilor creștine în sânul Bisericii, ei fiind cei care au o bogată experiență în rezolvarea diferitelor probleme de pe parcursul vieții. Experiența lor poate constitui, astfel, o rampă de lansare a cât mai multor tineri crescuți în educația creștină pentru a fi întemeietorii familiilor creștine de mâine. O modalitate prin care adulții îi pot ajuta pe cei tineri, în afara educației primite în cadrul familiei, este implicarea, dar mai ales susținerea diferitelor activități ale organizațiilor de tineret. "Astfel, pe lângă sprijinirea tinerilor în activitățile lor, îi putem înțelege mai bine, iar noi vom reuși să conștientizăm de ce apar și care sunt adevăratele probleme care se ivesc în familiile noastre, oferindu-ne diferite perspective de abordare și rezolvare ale acestora", a concluzionat un participant.

La împlinirea obiectivelor acestei întâlniri nu putem uita contribuția părintelui Alois Hârja, asistent spiritual național Scout, părintelui Pierangelo din Congregația "Sf. Iosif Muncitorul" din Roman, cei care au îndrumat discuțiile, a Centrului Caritas Bacău și a gazdelor noastre din Luncani, câțiva adulți care știu cât este de important a te implica activ în trăirea vieții creștine indiferent de modalitatea de implicare, laică sau sacerdotală.

Adrian Secal și Irina Manea, capi naționali Scout


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat