Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Casa_Domus_Mariae14-16 februarie: Exerciții spirituale de formare la Onești

Posibilitatea de a ne întruni și realiza un program de formare și rugăciune pentru unitate, pace și credință ne-a fost oferită de Casa Ecumenică "Domus Mariae" din Onești, al cărei director spiritual este pr. Mario Querini, doctor în teologia ecumenică.

Astfel, pentru a întări și dezvolta într-o lumină corectă și mobilizatoare acel spirit de încredere, prietenie și colaborare ecumenică între toți cei care îl caută și mărturisesc pe Isus Cristos ca fiind adevărata iubire cerească răsfrântă asupra întregului pământ, programul exercițiilor spirituale ne-a ajutat să înțelegem cum să avem o viață de credință senină și curată, indiferent de aspirațiile sau bucuriile de conștiință ale fiecăruia în parte.

Pornind de la cele mai mici detalii, toți cei 32 de membri ai Acțiunii Catolice, adulți - doar o parte din totalul celor 179 de membri și 72 de simpatizanți din 12 parohii - ne-am străduit să depășim acea stare de teamă sau izolare față de colegii mai noi și ceilalți invitați aparținând altor confesiuni religioase. Am reușit astfel să ne integrăm cu succes în atmosfera creată cu căldură și prietenie de suflet, gata oricând să răspundem, să împărțim chiar și puținul celor trei zile de meditații, rugăciune și comuniune generoasă de idei și cunoștințe care s-au dorit a fi găsite aici.

De aceea, reușita conferințelor oferite de pr. Mario Querini, dintre care amintim: "Dialogul și colaborarea sunt singura speranță spre unitate" și "Orientale lumen", a deschis spațiul de cunoaștere spre "Harta spiritual-ecumenică a Strasbourgului" prezentată de pr. Celaste Pianezze. Tematica abordată a nuanțat astfel acel efort, mai puțin cunoscut, făcut de sfânta Biserică, de regăsire a drumului început de Isus Cristos, spre unitate - aspect pus în practică chiar și de noi înșine aici, prin adorarea sfintei cruci din seara zilei de vineri, prin adorația euharistică din noaptea de priveghere următoare, ca de altfel și prin rugăciunea sfântului Rozariu, meditat în imagini premergătoare sfintelor Liturghii.

Numai astfel bucuria de a ne afla împreună la sfânta Liturghie, la masă, în sala de conferințe, credincioși din Biserica Ortodoxă alături de credincioși din Biserica Catolică sau din alte Biserici și religii, ne-a călăuzit pașii sufletului pe calea de adevăr, spre a fi pentru totdeauna ucenici ai lui Dumnezeu, pornind mereu de la viața oferită în frumusețea prieteniei și unității întregului pământ.

Cristina Koch Smeu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat