Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Biserica_din_Adjudeni7-9 februarie: Curs de formare la Adjudeni

"Tânărul de azi, în valurile vieții". Aceasta a fost tema pe care au dezbătut-o 30 de tineri, viitori animatori ai Acțiunii Catolice din zona Roman, în primul curs de formare, din seria celor trei, propuse de tineri la Adunarea diecezană.

Întâlnirea se înscrie în tema anului - Sinodul diecezan - și a avut loc la Adjudeni, în perioada 7-9 februarie 2003, prin bunăvoința comunității, a preoților parohiei și a surorilor Providenței, în a căror casă ne-am desfășurat activitățile.

Parohiile participante au fost: Roman "Sfânta Tereza", Roman "Fericitul Ieremia", Mircești, Butea, Sagna, Pildești, Barticești, Tămășeni, Răchiteni, Săbăoani, Piatra Neamț "Sfânta Tereza" și Adjudeni (tineri și adulți, membri sau simpatizanți ai Acțiunii Catolice, organizatori profesioniști ai întâlnirii).

Programul cursului a cuprins: meditații, rugăciune, discuții în grupuri mici, sfântul Rozariu, participare la sfânta Liturghie, programe de cunoaștere, toate cu un caracter formativ, pentru a crește împreună. Ca puncte de reper am avut textele biblice Mc 8,23-27, Mc 4,35-41, Lc 8.22-25, descoperindu-l pe Cristos ca însoțitor fidel în înfruntarea valurilor vieții. "El este în barcă, alături de noi... poate simțim că doarme. Să-l trezim!" - ne-a îndemnat Don Alberto. Să-l redescoperim printr-o spovadă bună, experimentând valoarea contemplativă a rugăciunii și a cuvântului său, participând la sfintele sacramente. "Să acceptăm această provocare, prin curajul de a fi originali, într-o lume în care domnește imitarea!" - ne-a spus părintele.

Ceea ca a fascinat la această întâlnire a fost descoperirea umanității lui Cristos prin "copilul" din el, un prieten plin de viață, care caută joaca cu apostolii (Mc 6,45-52).

Am învățat apoi că iubirea lui Dumnezeu nu este una romantică, ci este una concretă, care cere renunțări și multă dăruire. "Să avem curajul de a risca, de a face "figură", să fim cu oamenii și nu ca ei!"- au fost câteva din îndemnurile care s-au subliniat la această întâlnire.

Pe parcursul celor trei zile, ne-au stat alături în desfășurarea activităților și preoții parohiei Adjudeni, precum și sora Mihaela.

Concluziile finale au accentuat disponibilitatea și entuziasmul tinerilor de a duce mai departe amprenta acestei întâlniri, înaintând curajoși în larg cu Acțiunea Catolică.

Anca Lucaci


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat