Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

1 februarie: "Lumina creștinului" pe luna februarie

"Lumea are nevoie de un semn de speranță care să vină tocmai de la familiile creștine" (Papa Ioan Paul al II-lea) - iată motoul sub care apare numărul de pe luna februarie al revistei "Lumina creștinului". Această lună este considerată în mod special ca fiind luna vocațiilor, iar revista acordă un spațiu amplu pentru chemarea la viața de familie.

În primele pagini ale acestui număr se poate citi un rezumat al scrisorii pastorale "Căsătoria creștină și familia" dată la Iași de PS Petru Gherghel la 22 ianuarie. "Doresc să-i slujesc întreaga viață" este titlul interviului acordat cu ocazia Celei de-a VII-a Zile Mondiale a Persoanelor Consacrate, de către sr. Maria Bernhardina din Congregația "Sfântul Carol Borromeu". Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la moartea părintelui franciscan Carmil Tocănel este evocată figura marcantă a acestuia sub titlul "Un aniversar al armoniei" de către Mons. Anton Despinescu. Pentru viața Bisericii Catolice din România, luna februarie are o însemnătate deosebită, deoarece episcopii catolici urmează să efectueze vizita "ad limina" în perioada 24 februarie - 2 martie, aspect ce este surprins într-una din paginile revistei. Sfântul Toma de Aquino are un rol important în desfășurarea vieții de seminar și tocmai de aceea profesorii împreună cu studenții de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași au organizat o academie tomistă, "Dies accademicus", în data de 28 ianuarie, aspect care a prilejuit o conturare a personalității sfântului. Între 22 și 26 ianuarie, în Asia, la Manila, s-a celebrat Cea de-a IV-a Întâlnire Mondială a Familiilor, cu tema "Familia creștină: o veste bună", unde s-a estimat prezența a două milioane de participanți.

Dintre titluri mai amintim: "Centrul Diecezan Caritas", "Atenție la martorii lui Iehova", "Vizitele canonice", "Preotul a sosit la timp", "Impozite și taxe".

Sunt prezente în continuare rubricile "Știri externe și interne", precum și "Poșta redacției".

Vă dorim o lectură plăcută!

Cristinel Farcaș și Romeo Neculai


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat