Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

31 ianuarie: Salezienii în sărbătoare la Bacău

"Diavolului îi este frică de lumea vesela" (Don Bosco, MB X, 648). Sfântul Ioan Bosco ne dă un exemplu viu de o viață dedicată gloriei lui Dumnezeu și mântuirii sufletelor, în special celor tinere. El ne învață ca fiecare în parte să fim educatori entuziaști și veseli, ajutând pe cei de lângă noi să crească din punct de vedere uman și spiritual.

Astăzi, pentru noi, preoții din Decanatul de Bacău, a fost o zi deosebită, întrucât am fost invitați de confrații salezieni să petrecem câteva ore cu dânșii, în această zi de sărbătoare, când își serbează fondatorul: Don Bosco.

De mai bine de doi ani ei a deschis un oratoriu în Bacău în Parohia "Fericitul Ieremia" unde au multiple activități cu tinerii și copiii.

După ce Don Tiziano ne-a informat teoretic despre activitatea lor, am fost invitați să urmărim câteva imagini cu activitățile pe care ei le desfășoară. După vizionarea acestor imagini, la invitația aceluiași Don Tiziano, pr. Bogdan Herciu, preot vicar în Parohia Săbăoani (aceștia doi, în frunte cu pr. Alois Bișoc sunt coordonatorii uneia din cele 17 teme ale Sinodului diecezan: "Pastorația tinerilor și a copiilor") ne-a prezentat schema lucrării pe care o elaborează.

Documentul prezintă aspectele pozitive, dar și cele problematice, cu specificarea că reprezintă doar schema, urmând ca după ce tema va fi elaborată în parohii să se tragă concluziile. "Se poate lucra foarte frumos cu tinerii, dar e necesar să existe și o anumită formare interioară, o pedagogie și o structură a pastorației, iar Sinodul are această intenție" - spunea părintele Bogdan.

După această prezentare, părinții salezieni ne-au prezentat noile proiecte de viitor, dintre care unul este de a se întâlni cu noi, preoții vicari din zonă, pentru o anumită formare.

Ne-am rugat apoi împreună "Ora medie", după care am luat prânzul împreună.

Am plecat și am rămas cu un cuvânt al Sfântului Părinte, care ne-a fost reamintit: "Tinerii nu sunt o problemă pe care Biserica trebuie să o rezolve, dar sunt niște resurse pe care Biserica trebuie să le folosească".

Pr. Gabriel Bucur


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat