Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

21 ianuarie: O nouă revistă: "Foaie catolică"

Decanatul de Trotuș introduce în peisajul publicațiilor catolice din Dieceza de Iași o nouă revistă, intitulată "Foaie catolică", fiind cea de-a 42-a publicație care apare în dieceză.

Părintele Iosif Păuleț, decanul de Trotuș, face o scurtă descriere în prima pagină: "Intenția de a avea și noi, catolicii din Onești, o publicație care să ne reprezinte a fost prezentă mai de mult în rândul intelectualilor noștri și iată că acum s-a concretizat în apariția unei reviste care însă nu se adresează numai catolicilor din Onești, ci tuturor catolicilor din Decanatul de Trotuș".

"După lungi discuții, după ce ne-am consultat și cu părintele decan, am reușit să scoatem această revistă. (...) Are un nume foarte simplu: Foaie - pentru că într-adevăr este aproape o foaie, iar caracteristica ei principală - este catolică - este în fapt mesajul revistei, este țelul nostru: de a aduce în casa ta măcar o fărâmă din istoria, morala, politica, cultul, dogma, tenta ecumenică, din valorile spirituale ale Bisericii catolice și ale Diecezei de Iași, în general, ale Decanatului de Trotuș, în special" - iată intenția cu care pornesc la drum membrii colectivului redacțional.

Îndemnul adresat cititorilor și potențialilor colaboratori este următorul: "Împărtășește-ne din viața ta, vorbește-ne despre localitatea ta sau ia atitudine față de lumea în care trăiești; semnează-te, pune-ți inițialele sau un pseudonim și ești cooptat în echipa noastră; noi acceptăm critici, idei, soluții. Dacă poți, fă-o! Revista va ajunge și acolo unde mijloacele noastre limitate n-au putut să o facă".

Dintre titlurile prezente în cuprinsul acestui prim număr amintim: "Ziua nașterii veșnicului soare", "Știați de unde...", "Istorioară morală", "Mari personalități de azi și de ieri", precum și alte articole cu specific local.

Revista apare în format A4, în două culori (albastru și negru) și conține 8 pagini.

Adresa redacției: Parohia Romano-Catolică, str. Pr. Eduard Sechel, nr. 1, 5450, Onești, județul Bacău, tel. 0234/312336.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat