Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pr._Ioan_Ciceu30 noiembrie: A trecut la Domnul pr. Ioan Ciceu

Marți, 26 noiembrie, a trecut la cele veșnice, răpus de o hemoragie internă, pr. Ioan Ciceu.

S-a născut la Faraoani, în ziua de 8 octombrie 1941, fiind al treilea copil, din cei patru, al părinților Anton și Maria.

A urmat clasele primare în localitatea natală, în continuare ciclul II la Valea Mare și apoi, în 1965, a fost admis la Seminarul Liceal Catolic din Alba-Iulia. Transferat la Iași, a obținut bacalaureatul și, în anul 1959, a intrat la Seminarul Romano-Catolic din Iași.

În ziua de 29 iunie 1965 a fost hirotonit preot la Alba-Iulia. Primul loc de apostolat a fost satul Răchiteni, unde a activat ca vicar parohial începând cu 1 martie 1966. La 1 iulie 1967, a fost transferat la Parohia Lespezi unde a activat 6 ani tot ca vicar parohial. La 16 martie 1973 a fost numit paroh la Cacica, după care, la 1 decembrie 1978, a fost transferat la Parohia Frumoasa, unde a slujit timp de 24 de ani.

A făcut parte din Consiliul Prezbiteral, a fost decan de Piatra (1991-1996) și, din 1997, a fost președintele Organizației Kolping Moldova.

Vineri, 29 noiembrie, PS Aurel Percă a prezidat o Liturghie în biserica din Frumoasa, după care trupul neînsuflețit a fost transportat la Faraoani.

Înmormântarea a avut loc sâmbătă, 30 noiembrie, în cimitirul din satul natal. Celebrarea a fost prezidată de PS Petru Gherghel.

***

Liturghia_de_inmormântare"Fie că trăim, fie că murim, ai Domnului suntem", acestea au fost cuvintele de încurajare pe care Preasfințitul Petru Gherghel le-a adresat părintelui Ieronim Ciceu, familiei părintelui, celor 110 preoți și credincioșilor din Faraoani, Valea Mare, Frumoasa, Cacica, precum și oaspeților din străinătate prezenți la Liturghia de înmormântare a pr. Ioan Ciceu.

"Noi știm că moartea este o trecere în adevărata viață", a reluat Preasfințitul la omilia din cadrul sfintei Liturghii; moartea trupului nu este sfârșitul, nu este trecerea în neființă cum se exprimă mulți greșind".

La sfârșitul sfintei Liturghii, au fost adresate cuvinte de mulțumire lui Dumnezeu pentru viața și activitatea părintelui Ioan Ciceu, prezentate de către un reprezentant al Consiliului Parohial din localitatea Frumoasa, ultima parohie pe care părintele a păstorit-o în ultimii 24 de ani.

De asemenea, un reprezentant al Kolping-ului din Viena a adus un ultim omagiu pr. Ioan Ciceu, director și reprezentant al acestei familii sociale în România.

Cortegiul_funebruNumărul mare de credincioși prezenți arată încă o dată prețuirea pe care aceștia o avut-o față de pr. Ciceu și față de preot în general.

Trupul i-a fost înmormântat, după dorința sa, în cimitirul din Faraoani, alături de părinții Sfinției sale.

La sfârșitul celebrării Preasfințitul a spus că alături de cei îndoliați sunt: PS Aurel Percă, ÎPS Ioan Robu, PS Anton Coșa... Sfântul Părinte a transmis, de asemenea, prin cardinalul Angelo Sodano, o telegramă în care își exprimă gândul de rugăciune.

Rămânem uniți în rugăciune pentru ca părintele Ioan Ciceu să se bucure de vederea feței lui Dumnezeu.

Odihna veșnică dă-i-o lui Doamne!
Și lumina fără de sfârșit să-i strălucească!
Să se odihnească în pace!
Amin

Pr. Gabriel Bucur


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat