Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

17 noiembrie: Alți doi preoți în Italia

Datorită faptului că foarte mulți catolici din Moldova lucrează în străinătate, Episcopia Romano-Catolică de Iași are în vedere și asistența spirituală a acestora. De aceea, în diferite țări unde numărul catolicilor români este mai mare, au fost trimiși unul sau mai mulți preoți din Moldova. Ca exemplu putem aminti Italia, Irlanda, Israel și Spania. Cei mai mulți preoți din Moldova activează în Italia: pr. Gheorghe Miclăuș, pr. Ioan Jicmon, pr. Iosif Enășoaie, pr. Valerian Enășcuț, pr. Pavel Antăluțe, pr. Daniel Diac. Aceștia sunt ajutați în mod deosebit de Mons. Anton Lucaci de la Radio Vatican și de preoții care se afla la studii.

În aceste zile au luat drumul Italiei alți doi preoți, pr. Maricel Medveș (la Verona) și pr. Claudiu Gherghel (la Faenza), care, la propunerea Preasfințitului Petru Gherghel, au acceptat să lucreze în Italia, pentru comunitatea românilor de acolo. Ei au plecat spre Italia împreună cu episcopul diecezei care dorește să viziteze toate comunitățile de români, să stea de vorbă cu credincioșii, să le vadă condițiile de viață și să-i întâlnească pe păstorii lor sufletești.

Merită apreciată disponibilitatea acestor preoți care trăiesc cu propria lor viață preceptul evanghelic: "Mergeți în lumea întreaga și predicați evanghelia la toată făptura".

pr. Maricel Medveș, originar din Adjudeni, jud. Neamț, este preot din 1986. A activat ca vicar la Pildești, Săbăoani și Mircești. Din 1991 a fost paroh la Târgu Frumos, și, ca rod al muncii sale, amintim cele două biserici noi, din Târgu Frumos și din Podu Iloaiei.

pr. Claudiu Gherghel (în foto), originar din Iași, a fost hirotonit preot în 1994. După ce câțiva ani a fost vicar la Bacău, din 1997 a fost paroh la Săveni, jud Iași. Deși satul este situat într-o zonă destul de dificilă, merită apreciat efortul părintelui de a construi o biserică pentru creștinii din filiala Iazu Vechi.

La începutul acestei noi misiuni nu ne rămâne decât să dorim acestor doi preoți mult succes în activitatea din diaspora României.

pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat