Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli și Cesano: O sărbătoare minunată - celebrarea sacramentului Mirului

Duminică, 14 aprilie 2024, 16 adolescenți și tineri din comunitățile de români catolici din Ladispoli și Cesano au primit sacramentul Mirului, în cadrul unei Sfintei Liturghii celebrate de Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași. Celebrarea euharistică a avut loc în biserica parohială "Sacro Cuore di Gesu" din Ladispoli și a fost o adevărată mărturie a spiritului puternic de unitate și devotament al comunității.

Însoțit de pr. Isidor Iacovici, decanul și coordonator al pastorației emigranților catolicilor români de rit latin din Italia, de pr. Isidor Mîrț, parohul comunităților din Ladispoli și Cesano, dar și de alți preoți oaspeți, episcopul Petru Sescu a prezidat Sfânta Liturghie și ritul sacramental cu reverență și har, întreaga adunare fiind încărcată cu mult entuziasm și bucurie, pentru candidații care urmau să primească sacramentul Mirului, un eveniment deosebit în drumul lor spiritual.

Semnificația sacramentului Mirului, o taină care pecetluiește legătura dintre om și Duhul Sfânt, a fost palpabilă pe tot parcursul Liturghiei. În timp ce episcopul Petru Sescu a rostit omilia, cuvintele sale au rezonat profund cu congregația, reafirmând importanța credinței, a comunității și a călăuzirii Duhului Sfânt în viața fiecăruia. Ceremonia a fost o amintire emoționantă a rolului Bisericii ca pilon de sprijin și îndrumare, în special în vremuri de incertitudine și schimbare. Pentru adolescenții și tinerii care au primit sacramentul, Mirul a marcat o etapă importantă, simbolizând angajamentul lor față de credință.

Dincolo de riturile sacramentale, această Sfântă Liturghie a fost o celebrare a comunității și a bucuriei. Familiile, prietenii și membrii comunităților s-au adunat pentru a oferi sprijinul și binecuvântările lor adolescenților, prezența lor afirmând tocmai importanța solidarității comunitare în hrănirea și susținerea credinței tinerei generații.

În cuvântul de său de încheiere, episcopul Sescu și-a exprimat recunoștința față de comunitatea din Ladispoli și Cesano pentru angajamentul lor de neclintit față de credința lor și pentru sprijinul lor pentru Biserică. El a subliniat nevoia de rugăciune continuă, de îndrumare și mai ales de fapte concrete de caritate, pentru ca astfel adolescenții și tinerii proaspăt miruiți să-și asume cu bucurie rolul de membrii activi ai Bisericii.

Această celebrare plină de har nu numai că a întărit legăturile de credință din cadrul comunității, ci a reafirmat și adevărurile și credinței catolice. În Ladispoli, celebrarea Mirului a fost mai mult decât un simplu ritual - a fost o mărturie a puterii a credinței și a harului transformator al Duhului Sfânt.

Pr. Michail Iulian Echert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 aprilie: Ladispoli și Cesano: O sărbătoare minunată - celebrarea sacramentului Mirului




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat