Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică - trăiește măreția timpului prezent!

Pornind de la îndemnul: "Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Trăiește măreția timpului prezent!", îndemn care este și tema acestui an asociativ, plini de bucurie și entuziasm, membrii Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași s-au întâlnit pentru a sărbători împreună deschiderea noului an asociativ.

Activitatea s-a desfășurat sâmbătă, 23 octombrie 2021, în cele trei zone în care este prezentă Acțiunea Catolică în Dieceza de Iași, astfel:

- zona Bacău s-a reunit în Parohia "Sfântul Mihail Arhanghelul", Valea Mare;

- zona Iași în Parohia "Sfântul Anton de Padova", Pașcani, la Mănăstirea Cavanis

- zona Roman în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei", Roman.

Întâlnirea s-a deschis cu o rugăciune, urmată de salutul membrilor din Consiliul Diecezan, salutul gazdelor și prezentarea parohiilor prezente.

Momentul de formare a atins trei mari subiecte: importanța menținerii calmului în orice situație; timpul pierdut și factori care consumă mult timpul prețios, cum să ne concentrăm mai mult pe prezent și să trăim clipa. Începând de la motoul biblic: "Iată, acum este momentul potrivit, iată, acum este ziua mântuirii!" (2Cor 6,1), înțelegem cum să trăim măreția timpului prezent, astfel încât să-i fim pe plac lui Dumnezeu, prin alegerea noastră de a face binele, de a ne implica în viața comunității. Suntem conștienți de faptul că prezentul, impregnat de prezența lui Dumnezeu, se află în mâinile noastre, din acest motiv nu trebuie să ne lăsăm învinși de temerile și ispitele care ne macină, ci să trăim timpul prezent după voința lui Dumnezeu, astfel încât noi să fim un exemplu de dăruire pentru persoanele din jurul nostru.

După momentul de formare, ne-am reunit în rugăciunea Sfântului Rozariu și participarea la Sfânta Liturghie care s-a aflat în centrul zilei, fiind un moment de întâlnire personală și comuniune cu Isus, căruia îi încredințăm cu încredere toate problemele, grijile, dar și bucuriile și reușitele noastre.

După prânz au urmat întâlnirile sectoriale, copiii, tinerii și adulții, coordonați de responsabilii de sector, au desfășurat activități specifice, cu scopul de a aprofunda ideile transmise la momentul de formare; copiii au confecționat "barca" ce ne ajută la înaintarea în larg, tinerii au făcut exerciții de îndepărtare a fricilor și de înțelegere a rolurilor pe care le îndeplinesc în grup; adulții au călătorit în casa iubirii, cu barca speranței, îngrijind copacul credinței.

Mulțumim gazdelor activității noastre: pr. Iosif Dămătăr, paroh de la Parohia "Sfântul Mihail Arhanghelul" din Valea Mare, pr. Ionel Roșu, paroh de la Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman, și Centrului "Cavanis" din Pașcani.

Încredințăm lui Dumnezeu întreaga Acțiune Catolică și așteptăm să ne revedem cu bucurie și la următoarele activități!

Fotografiile le puteți vedea aici: zona Roman, zona Iași și zona Bacău.

Andreea Vințilă, Andrei Alice și Laurențiu Dîncă


 

lecturi: 933.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat