Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Scrisoare adresată Sanctității Sale Bartolomeu cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a alegerii sale ca arhiepiscop de Constantinopol și patriarh ecumenic

Sanctității Sale Bartolomeu
arhiepiscop de Constantinopol
patriarh ecumenic

"Har vouă și pace de la cel care este, era și care vine" (Ap 1,4)

Iubite frate în Cristos,

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la alegerea dumneavoastră ca arhiepiscop de Constantinopol și patriarh ecumenic, vă exprim urările fierbinți: Χρόνια πολλά! Ad multos annos!

Mă alătur dumneavoastră în mulțumirea adusă Domnului pentru multele binecuvântări acordate vieții și slujirii voastre în acești ani și mă rog ca Dumnezeu, de la care vin toate darurile, să vă dea sănătate, bucurie spirituală și har din belșug pentru a susține fiecare aspect al slujirii voastre înălțătoare.

Cu recunoștință față de Dumnezeu, reflectez asupra propriei noastre legături personale profunde, de la momentul inaugurării slujirii mele papale, când m-ați onorat cu prezența dumneavoastră la Roma. De-a lungul timpului, această legătură a devenit o prietenie fraternă alimentată în multe întâlniri nu numai la Roma, ci și la Fanar, la Ierusalim, Assisi, Cairo, Lesbos, Bari și Budapesta. După cum se reflectă încă o dată în participarea dumneavoastră la evenimentele desfășurate recent la Roma, unde prezența dumneavoastră a fost cea mai apreciată, împărtășesc cu dumneavoastră înțelegerea responsabilității noastre pastorale comune în fața provocărilor urgente cu care se confruntă astăzi întreaga familie umană.

Îndeosebi, vă asigur de aprecierea mea pentru angajamentul dumneavoastră de a proteja creația și pentru reflecția dumneavoastră asupra acestei chestiuni, din care eu am învățat și continui să învăț multe. Odată cu izbucnirea pandemiei și consecințele grave asupra sănătății, sociale și economice care au urmat, mărturia și învățătura dumneavoastră cu privire la necesitatea convertirii spirituale a omenirii au dobândit o relevanță de durată.

Mai mult, vă mulțumesc sincer pentru că ați indicat neîncetat calea dialogului, în caritate și în adevăr, ca singura cale posibilă de reconciliere între cei care cred în Cristos și pentru restabilirea comuniunii depline. Cu ajutorul lui Dumnezeu, aceasta este calea pe care cu siguranță vom continua să mergem împreună, pentru că apropierea și solidaritatea dintre Bisericile noastre sunt o contribuție indispensabilă la fraternitatea universală și dreptatea socială, de care omenirea are nevoie atât de urgentă.

Cu sentimente de profundă afecțiune frățească, schimb cu Sanctitatea Voastră o îmbrățișare sfântă în dragostea lui Cristos Domnul.

Roma, Sfântul Ioan din Lateran, 22 octombrie 2021

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 509.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat