Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mons. Georg Ratzinger: "Fratele meu, Joseph, are o boală paralizantă"

De Andrea Tornielli

Georg Ratzinger, 94 de ani, fratele papei emerit în vârstă de nouăzeci de ani, a vorbit într-un interviu despre o boală paralizantă care l-ar fi afectat pe Benedict al XVI-lea. Monseniorul bavarez, director emerit al corului Domspatzen, nu este nou la afirmații un pic alarmante referitoare la fratele său: a rămas vestită un interviu al său în ziua de după alegerea pontifului german, în urmă cu treisprezece ani. Fratele a spus că Joseph era prea "bătrân și bolnav" pentru a fi papă.

Cuvintele lui Georg Ratzinger au fost prezentate de revista Neue Post și au fost preluate și în paginile germane ale sitului web oficial al Sfântului Scaun Vatican News. Fratele pontifului a vorbit despre un fel de paralizie care-l obligă "se recurgă la scaunul cu rotile. Cea mai mare neliniște este că paralizia poate să ajungă la inima sa și atunci s-ar putea termina repede". Și a adăugat: "Mă rog în fiecare zi pentru a-i cere lui Dumnezeu harul unei morți bune, într-un moment bun, pentru mine și pentru fratele meu. Amândoi avem această mare dorință".

Georg Ratzinger a spus și că vorbește zilnic la telefon cu fratele și că are în program, ca de obicei, să-l viziteze în Vatican pentru următoarea aniversare a zilei de naștere, la 16 aprilie, "dar este mult timp. Cine știe ce se va întâmpla până atunci...", a comentat el.

Așa cum se amintește, în zilele trecute papa emerit a scris o scrisoare jurnalistului Massimo Franco, în care a spus "sunt în pelerinaj spre casă" și a definit "un pic obositoare această ultimă bucată de drum".

În ultimii doi ani fragilitatea fizică crescândă a papei emerit a fost sub ochii tuturor, și din cauza fotografiilor și a selfie-urilor pe care vizitatorii săi obișnuiesc să le facă. Cu toate acestea, Benedict al XVI-lea, care se menține lucid, a continuat să iasă din mănăstirea în care trăiește și să întâlnească persoane, deși are unele dificultăți de deplasare. Însă aceste dificultăți s-au accentuat lent în decursul anilor: în timp ce era încă papă, după cum se știe, a restabilit platforma pregătită pentru Ioan Paul al II-lea folosind-o pentru a parcurge navata de la "Sfântul Petru". De mai multe ori în anii trecuți s-a dezmințit că Joseph Ratzinger ar suferi de grave patologii specifice și starea sa de sănătate până astăzi atestă că a fost vorba de alarmisme nefondate.

(După Vatican Insider, 14 februarie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat