Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova (Italia): Hramul comunității catolice române

Duminică, 12 mai 2024, credincioșii catolici români din Dieceza de Padova au celebrat sărbătoarea hramului în cinstea Sfintei Fecioare Maria, Maica și Regina Unității, în cadrul Liturghiei solemne celebrate la ora 11.00, în Biserica "San Lazzaro" din Padova.

Sub semnul fraternității și al unității, credincioșii s-au adunat pentru Liturghia de hram în Biserica "San Lazzaro", mulți dintre ei purtând haine populare tradiționale.

Celebrant principal și predicator a fost pr. Dragoș-Paul Mîrț, OFMConv., de la Institutul Teologic Franciscan din Roman. Au concelebrat pr. Emanuel Imbrea, responsabil al comunității catolice române, și pr. Renzo Zecchin, parohul comunității italiene.

În cuvântul de învățătură, presărat cu multe exemple frumoase, pr. Paul a subliniat că Sfânta Fecioară Maria, Maica Bisericii și Regina Unității, este cea care ne conduce la Fiul ei, Isus. De asemenea, părintele predicator a lansat invitația de a deveni adevărați "profeți ai comuniunii", iar la final a indicat trei pași importanți pe drumul unității: relația personală cu Dumnezeu, fraternitatea și dialogul.

Pentru a marca împlinirea celor 25 de ani de la vizita sfântului papă Ioan Paul al II-lea în România (7-9 mai 1999), cântările de la Sfânta Liturghie au avut ca pilon central Missa de Angelis.

Celebrarea s-a încheiat cu un gând de recunoștință și de mulțumire adusă celor prezenți la acest moment de sărbătoare, precum și tuturor celor care, într-o formă sau alta, s-au implicat în mod activ la buna organizare și desfășurare a hramului.

Au urmat câteva fotografii de grup pentru a imprima în memorie sărbătoarea hramului din acest an, precum și o masă fraternă, plină cu bucate tradiționale românești.

Pr. Emanuel Imbrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Padova (Italia): Hramul comunității catolice române




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat