Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Hramul comunității românilor catolici de la Grotte Celoni

Duminică, 5 mai 2024. Un moment de bucurie și de unitate trăit și celebrat la hramul comunității catolice române de la Grotte Celoni din Roma sub călăuzirea Fericitului Ieremia Valahul. O sărbătoare cu emoții, atât pentru noi, credincioșii, cât și pentru preoții care au participat la acest eveniment împreună cu parohul comunității, părintele Isidor Iacovici.

Așa cum se cuvine și așa cum am fost obișnuiți, am făcut ca tradiția să meargă mai departe. În seara dinaintea hramului ne-am adunat cu mic cu mare la pregătirea tradiționalelor sărmăluțe. Fiecare a contribuit dăruind din timpul și implicarea lui pentru ca sărbătoarea să rămână o amintire plăcută în sufletul fiecăruia.

În cadrul Sfintei Liturghii solemne de la ora 12:30, cuvântul de învățătură, oferit de părintele Iosif Claudiu Doboș, ne-a făcut conștienți și mai mult de iubirea lui Dumnezeu față de noi și ne-a îndrumat ca la rândul nostru să oferim această iubire necondiționată începând cu familiile noastre. Ne-a îndrumat să fim un exemplu pentru copiii noștri și pentru cei din jur.

La această zi de sărbătoare ne-am luat rămas bun de la părintele Iosif care, pentru doi ani, ne-a fost dirijor, pregătind concertele de Crăciun și alte evenimente muzicale organizate în Cetatea Eternă. Și cum altfel am fi putut face acest lucru dacă nu printr-o cântare de la mulți ani și un emoționant mesaj de mulțumire?! Și pe această cale îi mulțumim pentru iubirea și răbdarea manifestată față de fiecare dintre noi.

După binecuvântarea finală, cu toții am ieșit în curtea bisericii unde, sub razele soarelui arzător, ne-am bucurat ca o adevărată familie, gustând din bunătățile pregătite pentru acest eveniment.

După o astfel de sărbătoare, fără îndoială, fiecare am plecat la casele noastre plini de mulțumire și de încredere că Fericitul Ieremia, patronul comunității noastre și al emigranților, ne este un exemplu viu pe calea spre sfințenie, un model de iubire și de dăruire necondiționată. Fericite Ieremia, ocrotitorul neamului nostru, roagă-te pentru noi!

Mădălina Georgiana Ichim

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 mai: Roma: Hramul comunității românilor catolici de la Grotte Celoni




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat