Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Poiana Micului

În perioada 12-14 aprilie 2024, Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Poiana Micului a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei cu ocazia vizitei pastorale pe Excelența Sa Iosif Păuleț, episcop de Iași, însoțit de pr. Cristian Diac.

Așa cum și Excelența Sa a precizat, venirea lui în comunitatea de catolici polonezi a fost asemenea cu cea a unui tată care iese cu brațele deschise înaintea copiilor săi.

Plin de entuziasm și cu zâmbetul pe buze, păstorul diecezei a stat la dispoziția tuturor membrilor comunității, copii, tineri și adulți.

Prima zi a vizitei pastorale, 12 aprilie, a început cu celebrarea Sfintei Liturghii la ora 19:00, în Biserica închinată Sfântului Ioan Paul al II-lea, unde Preasfințitul episcop Iosif Păuleț a fost primit cu bucurie de membri comunității. După Sfânta Liturghie a urmat un moment de dialog între Excelența Sa și credincioșii prezenți în biserică, moment care a stârnit multe zâmbete și voie bună. Mai apoi, după aceasta interacțiune cu întreaga comunitate, a urmat întâlnirea cu tinerii și adolescenții. Preasfințitul a dorit sa le transmită acestor suflete tinere zece idei de bază care să îi călăuzească în viața creștinească și care să îi ajute să nu se abată de la calea pe care ne îndrumă Mântuitorul nostru Isus Cristos.

Cea de-a doua zi a vizitei pastorale a început dis-de-dimineață cu Sfânta Liturghie de la ora 9:00, după care a avut loc întâlnirea Preasfințitului cu membri grupului de terezine. După acest moment, Sfinția Sa a fost așteptat cu nerăbdare de către copiii comunității care, au fost dornici să îl asculte și să îi adreseze fel și fel de întrebări.

Către amiază, însoțit de părintele paroh, Excelența Sa a bucurat inimile câtorva dintre bolnavii comunității. Aceștia l-au așteptat cu emoție și bucurie, iar episcopul i-a ascultat cu răbdare, i-a încurajat și le-a oferit cuvinte de mângâiere.

În jurul orei 12:00, episcopul Iosif Păuleț a vizitat și cimitirul comunității care se află în jurul Bisericii "Preasfânta Inimă a lui Isus". Preasfinția Sa a petrecut aceste câteva momente pentru a se ruga pentru credincioșii care se odihnesc în cimitir și totodată pentru preoții care au păstorit comunitatea de-a lungul anilor.

Ora 16:00 a fost dedicată audiențelor, moment în care Excelența Sa a stat la dispoziția întregii comunități pentru a oferi sfaturi și îndrumare în diversele probleme ce au fost prezentate.

La ora 18:00 a avut loc întâlnirea cu membri consiliului pastoral și economic, în cadrul căreia Preasfințitul a discutat cu cei prezenți despre rolul și importanța acestor doua consilii, acestea fiind o modalitate prin care se pot îndeplini mai ușor necesitățile și dorințele credincioșilor din comunitate. Discuția a continuat cu menționarea câtorva dintre proiectele de viitor ale parohiei, incluzând construcțiile și reparațiile ce mai trebuie realizate.

Ultima zi a vizitei pastorale a umplut întreaga comunitate de entuziasm și speranță. La ora 11:00 a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii în cadrul căreia, la fel cum și în celelalte două zile ale vizitei pastorale, Preasfinția Sa Iosif Păuleț a adresat întregii comunități cuvântul de învățătură, invitându-i pe credincioși să își trăiască viața în armonie cu dogmele bisericești, oferind un exemplu de credință celor din jur.

La sfârșitul Sfintei Liturghii atât membrii comunității cât și părintele paroh i-au mulțumit Preasfințitului pentru aceste trei zile de har cu care au fost binecuvântați, cerându-i bunului Dumnezeu să mijlocească asupra păstorului diecezei noastre harurile necesare pentru a păstori cu înțelepciune turma încredințată de însuși Tatăl.

Sărbătoarea s-a sfârșit cu un prânz copios în curtea parohiei, la care a participat întreaga comunitate și oaspetele de onoare, Excelența Sa episcopul Iosif Păuleț.

Monica-Eugenia Șfanțar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-14 aprilie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Poiana Micului

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat