Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la conferința "La vremuri noi, idoli noi. Provocarea noilor religii seculare la adresa creștinismului"

Centrul Cultural Catolic Iași organizează conferința "La vremuri noi, idoli noi. Provocarea noilor religii seculare la adresa creștinismului" ținută de prof. univ. dr. Nicu Gavriluță joi, 18 aprilie 2024, la ora 19.00, în Aula "Fericitul Anton Durcovici" a Catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Catolic (CCC) al Diecezei Romano-Catolice din Iași, care propune lunar o conferință prin care dorim să aducem în fața publicului teme de mare actualitate.

Invitatul special pentru această conferință este reputatul sociolog, antropolog și eseist ieșean Nicu Gavriluță, profesor doctor la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

În conferința sa, profesorul Gavriluță va aborda un subiect care l-a făcut celebru în ambientele culturale. Este vorba despre așa-numitele "noi religii seculare", tendințe ideologice ce se impun cu pretenția unei religii. Printre acestea se remarcă trei: corectitudinea politică, transumanismul și noile tehnologii.

În calitatea sa de rafinat observator al fenomenologiei religiei, profesorul Nicu Gavriluță ne invită la o reflecție lucidă asupra provocărilor pe care aceste "noi religii seculare" le lansează creștinismului și societății în general.

Ne bucurăm că avem parte la aceste conferințe de invitați de înaltă ținută, iar aceasta conferă serilor noastre culturale o atmosferă plăcută și ne dă prilejul de a purta dialoguri reconfortante în partea dedicată discuțiilor și întrebărilor pe marginea subiectului abordat.

Intrarea este liberă și ne bucurăm de o participare cât mai numeroasă. Nu uitați să aduceți cu dumneavoastră întrebările legate de tema abordată. Puteți lansa invitația de a participa și prietenilor sau cunoscuților dumneavoastră dornici de a aprofunda marile întrebări existențiale și de a găsi un răspuns la acestea din perspectivă creștină.

Vă așteptăm cu bucurie!

Pr. Iosif Antili,
coordonator al Centrului Cultural Catolic Iași




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat