Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Poiana

În perioada 26-28 aprilie 2024, Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Poiana, com. Negri, jud. Bacău, a avut bucuria să-l aibă în mijlocul ei pe păstorul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț. Au fost zile adevărate de har pe care comunitatea le-a trăit cu bucurie, participând la diferitele momente de rugăciune și împărtășire.

Vizita pastorală a PS Iosif Păuleț a început vineri seara, 26 aprilie, cu celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 18 in biserica parohială. A concelebrat și părintele decan Adrian Gherghelucă. După Sfânta Liturghie, episcopul s-a întâlnit cu tinerii și copiii, pe care i-a felicitat și încurajat să fie mai departe vlăstarele parohiei prin trăirea vieții lor creștine și prin răspunsul pe care să-l dea la chemarea lui Cristos, alegând din timp și pregătindu-se serios pentru viitorul lor.

A doua zi dimineață, Preasfințitul a vizitat trei bolnavi din parohie, încurajându-i în purtarea crucii de fiecare zi, pe ei, dar și pe cei care se îngrijesc de ei. Vizitând și cimitirul și satele dimprejur, păstorul diecezei a avut posibilitatea să vadă cum numele satului, Poiana, exprimă foarte bine realitatea în care trăiesc credincioșii din comunitate: este vorba într-adevăr de o "poiană" înconjurată de sate și cătune catolice și ortodoxe în care oamenii cultivă pământul și lucrează împreună la mântuirea sufletelor lor. Tot în timpul zilei Preasfințitul Iosif s-a întâlnit în biserica parohială cu persoanele terțiare și cu bolnavii transportabili, încurajându-i în trăirea vocației lor și oferind mângâierea de păstor ce alina durerea credincioșilor care au o cruce mai grea de purtat.

În după-amiaza aceleiași zile, după Liturghia celebrată de pr. Vasile Petrișor, episcopul i-a întâlnit pe credincioșii micii comunități din Negri. Preasfințitul a apreciat noua capelă construită recent și le-a amintit credincioșilor că e important ca, deși puțini, să-și trăiască din plin credința întrucât Isus a spus: "Unde doi sau trei se adună în numele meu, acolo sunt si eu prezent în mijlocul lor".

La ora 18 episcopul Iosif a prezidat Sfânta Liturghie în biserica parohială, după care s-a întâlnit cu cele două consilii parohiale: consiliul pastoral parohial și consiliul pentru probleme economice. Accentul a fost pus asupra necesității implicării credincioșilor în viața parohiei, ținând mereu legătura cu părintele paroh.

Duminica dimineață Preasfințitul Iosif a celebrat Sfânta Liturghie în filiala Mâgla. A fost motiv de adevărată bucurie pentru credincioșii care au venit în număr mare să-l întâlnească pe Domnul și să primească binecuvântarea păstorului diecezei.

Programul vizitei pastorale a culminat cu Sfânta Liturghie celebrată la ora 11.30 în biserica parohială. Comunitatea parohială împreuna cu oaspeții veniți la sărbătoare, unii îmbrăcați în costume tradiționale, au trăit cu multă bucurie aceste momente de credință și de comuniune. În cadrul predicii, episcopul a subliniat importanța comuniunii între credincioșii care formează Biserica cea vie. Este important ca toți credincioșii să rămână ancorați de Cristos, Păstorul cel bun.

Au fost zile cu adevărat binecuvântate, care vor rămâne nu numai în istoria parohiei noastre, ci și în memoria tuturor credincioșilor din Parohia Poiana. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile minunate și Preasfințitului Iosif pentru vizita pe care ne-a făcut-o.

Eduard Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-28 aprilie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Poiana

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat